vrijdag 30 november 2007

Muterende beelden

Een reeks willekeurige Rorschach beelden. De kijker beslist welk beeld zal overleven dat het meest op een gezicht lijkt. Volg de verandering op "Mutating Pictures".

Lichtbreking


Reciprocity - Twisting Light #1

Reciprocity - Twisting Light #2

Alan Jaras maakt foto's van patronen gevormd door lichtbreking doorheen allerhande plastieken objecten. Zijn experimentele benadering van licht resulteert in een fascinerende microkosmos. Meer beelden te zien op Flickr - Reciprocity.

donderdag 29 november 2007

De tand des tijds...

Landesgartenschau, Weil am Rhein (D), Zaha Hadid, 1996


Landesgartenschau, Weil am Rhein (D), Zaha Hadid, 2007




Retro auto-design



Concept-car "Tatra 603-Faurecia Premium Attitude". Retro/oostblok design is terug in! Op de L.A. autoshow was deze ongewone auto te bewonderen. Meer beelden hier.

woensdag 28 november 2007

Isolated Building Studies

David Schalliol (alias Metroblossom) heeft een fotoreeks op Flickr staan over alleenstaande gebouwen. Dit banaal gegeven leidt hier tot een boeiende collage. Bernd & Hilla Becher zullen (on)rechtstreeks wel een inspiratiebron geweest zijn!

dinsdag 27 november 2007

Jason Salavon


Jason Salavon - 'field guide to style and colour' - 2007

Jason Salavon heeft een reproductie gemaakt van de Ikea-catalogus van 2007, waarvan alleen maar de structuur en kleur is overgenomen. Door gebruik te maken van speciale grafische software wil de kunstenaar nieuwe perspectieven werpen op alledaagse gebruiksvoorwerpen.

maandag 26 november 2007

Blauw in Nederland

MVRDV - Didden Huis, Rotterdam (NL)


Henk Hofstra - Drachtstervaart, Drachten (NL)

Florentijn Hofman - Beukelsblauw - Beukelsdijk, Rotterdam (NL)



vrijdag 23 november 2007

Badeend


Florentijn Hofman - Badeend - op rivier De Loire (F)
tijden de Biƫnnale Estuaire 2007
Afmetingen: 26 x 20 x 32 meter
Een gele stip aan de horizon komt langzaam dichterbij. Mensen hebben zich verzameld en staan versteld als een gigantische gele badeend hen met een langzaam knikkende beweging begroet.De badeend kent geen grenzen, geen onderscheid in volken en is niet politiek geladen! De vriendelijk dobberende badeend heeft een helende funktie en zal mondiale spanningen kunnen wegnemen en definieren. De badeend is zacht, vriendelijk en voor jong en oud.

donderdag 22 november 2007

Onderwater zwembad



Installatie van de Argentijnse kunstenaar Leandro Erlich in het museum voor moderne kunst te Kanazawa (ontworpen door SANAA). Een glasplaat met een bodempje water zorgt voor dit realistisch effect van wandelende 'onderwatermensen'. Meer info & foto's via hemmy.net


dinsdag 20 november 2007

Urban Dirty




Urban Dirty levert gratis downloadbare texturen in verschillende resoluties. Alle oppervlakten van afbladderende verf tot gebarsten beton en roest zijn hier te vinden. Knappe collectie!


Het gras is altijd groener...

Voor...

... tijdens ...

... en na!

Tegenwoordig kan alles geverfd worden: zelfs gras! De Amerikaanse firma "Always Green Grass Painting Company, Inc" komt uw uitgedroogde gazon terug groen spuiten.

If you want the best looking lawn in town call the only grass
painting company around. Where Summer Never Ends!

maandag 19 november 2007

Cirkels

Naast de gekende 'graancirkels' zijn er nu ook...

de strandcirkels...
Andres Amador is landschapskunstenaar die werkt tegen de tijdsdruk van de vloed...

Hackenbroich Architekten

Uboot stand door Hackenbroich Architekten

Uboot stand door Hackenbroich Architekten

Uboot stand door Hackenbroich Architekten

De stand is ontworpen voor het sociale netwerken portaal 'Uboot' tijdens de 'Online Marketing DĆ¼sseldorf' show in September. Er werd een ingenieus systeem uitgewerkt van gedrapeerde stoffen opgehangen aan een plafondstructuur. De architecten omschrijven het zelf als:

The design is based on a single volume hovering above the stand. This volume consists of 1280 textile ribbons of different lengths suspended from the ceiling. The end of the ribbons form a surface that creates differentiated spaces with a variation of intimacies. Beside this open space created by the ribbons, the single volume itself is permeable; the ribbons are more a filter than a barrier.

zondag 18 november 2007

Oud postgebouw gedynamiteerd

De eerste toren van het oude postgebouw aan het Sint-Pietersstation (Gent) hebben ze afgelopen zaterdag gedynamiteerd. Hier mooi in beeld gebracht door Koen Depaepe. Een fotoreeks van de teloorgang is te zien op Stichting Punt en Komma alsook een filmpje op Gent Blogt. De volgende afspraak (voor de andere toren) is op zondag 25 november, om 15.25 uur!

donderdag 15 november 2007

3DVIA Shape

Na Google Sketchup komt nu ook Microsoft (ook gekend van het fantastische Virtual Earth) met een soort 3D modeler. Het trekt qua eenvoudigheid heel goed op Sketchup, maar bijlange nog niet zo inventief... Het is dan ook nog maar een beta-versie... Meer zien (en uittesten) op http://www.3dvia.com/shapeit/

woensdag 14 november 2007

Maak uw eigen dierentuin!




Inventief & grappig gebruik van sokken, pullovers, tennisrackethoezen, schoenen,... Een verkleedpartij zal er nooit meer hetzelfde uitzien...
Link via Nabble


papieren kloon



Bert Simons maakt 'borstbeelden' uit papier. Gezichten worden ingescand en met speciale software opgedeeld in vlakken die dan samen de sculptuur vormen. Met betrekkelijk weinig middelen komt hij tot een groots resultaat: een soort low-cost Madame Tussaud's.

maandag 12 november 2007

Vogelwolken



Fotograaf Richard Barnes heeft een prachtige fotoreeks gemaakt over zwermen vogels. Hypnotiserende schoonheid! Link via Lensculture.

zondag 11 november 2007

Overkraging...


Deze onwaarschijnlijk zwevende constructie blijkt een soort laadstation te zijn voor minerale kunstmest. Het bevindt (of bevond, want het zou ontmanteld zijn?) zich in OekraĆÆne. Link via Panoramio.

vrijdag 9 november 2007

Gracenote Music Maps

Met Gracenote Music maps kun je napluizen waar ter wereld ze welke muziek opzoeken. Wat mij bijblijft: naast de grote pogroepen (U2, Pink Floyd,...) en de regionale accenten staat bijna overal Metallica wel ergens in de top 10. Een wereldband?

woensdag 7 november 2007

Utopolis





Michael Labelle maakt imaginaire 'spaghetti-junctions' voor zijn project 'Utopolis'. Toekomstige verkeerstechnische hoogstandjes?

dinsdag 6 november 2007

Pablo Valbuena

Augmented Sculpture v. 1.2 - Ars Electronica 2007
Pablo Valbuena maakt hier een ruimtelijke, geometrische installatie waarover een digitale layer wordt geprojecteerd. Een soort 4-dimensionaal object als het ware...

It mixes a "volumetric base that serves as support for a second level, a virtual projected layer that allows controlling the transformation and sequentiality of space-time."

De Video is hier te zien & meer foto's op Flickr.

maandag 5 november 2007

ffffound...


Ffffound is een tumblelog die zich toespitst op mooie beelden produceren. Een soort del.icio.us voor het willekeurig bookmarken van (mooie/leuke/interessante) beelden. Het resultaat is een grote collectie oogsnoep!

zondag 4 november 2007

Vogelsang





Vogelsang: een reusachtig terrein in het Eifel-gebied (D) waarop een oud megalomaan Nazi-trainingskamp gebouwd is (van dezelfde architect als KdF-Seebad RĆ¼gen). Op google-maps hier te vinden.
Na de oorlog ingelijfd door de Belgische strijdkrachten en omgebouwd tot kazerne en NATO-oefenterrein voor de troepen. Waaronder een terug opgebouwd stadje (Wollseifen) dat in eerste instantie dienst deed als schietschijf voor de Britse tanks en nadien heropgebouwd is als trainingsgebied voor guerillia-technieken. Spooky!


Vanaf 2006 werd dit gebied opgesteld voor het publiek als onderdeel van het Nationalpark Eifel. Waaronder dus ook de oude Nazi-gebouwen die nu dienst doen als ontvangstplaats voor interessante rondleidingen over de site.