vrijdag 31 augustus 2007

Jeff Brouws - fotograaf

Jeff Brouws - Robert Taylor Homes, Chicago, Illinois, 2002
Approaching Nowhere: The Discarded Landscape

Jeff Brouws - Truck Route under I-70, Kansas City, Missouri
Approaching Nowhere: The Discarded Landscape

donderdag 30 augustus 2007

Lost seizoen 3

Lost seizoen 3: vanaf maandag nieuwe afleveringen op VT4. Voor wie niet kan wachten nu al online op Myseries.nl . (UPDATE: afleveringen zijn off-line gehaald wegens copyright. Spijtig...)
Wie ontgoocheld was in seizoen 2: enkele geheimzinnige gebeurtenissen op het eiland krijgen een antwoord en er is meer actie (spannend!) dan het vorige seizoen.

woensdag 29 augustus 2007

Papierkunst

Papelartefacto - Sombra goteando. Dropping Shadow
Meer van deze geometrische origami op Flickr

www.processing.org

Robert Hodgin - Magnetosphere (muziek: Trentemøller)

Videoclip gemaakt met de software "Processing". Meer leuke voorbeelden wat men hiermee alemaal kan: http://www.processing.org/exhibition/index.html

dinsdag 28 augustus 2007

Gezichten & hun schoenen

Ellen Ugelstad - 'People faces and their shoes'


De Noorse fotografe Ellen Ugelstad fotografeerde in San Fransisco een aantal mensen. Op de website The Shoe Project kunt u uitzoeken welk gezicht bij welke schoenen hoort.

maandag 27 augustus 2007

Walkscore


Bereken de "wandelbaarheid van uw buurt" met walkscore. De Kunstenaarstraat scoort maar 46/100. Blijkbaar staat het programma (gebaseerd op Google-informatie) buiten Amerka nog niet op punt. Je krijgt wel grappige resultaten, alhoewel mijn wandel-actieradius wel een stuk groter is. Nu nog een fiets-versie: Bikescore!

Sauerbruch Hutton Architekten - ADAC Zentrale





Sauerbruch Hutton Architekten - ADAC hoofdkwartier te München
Hoogte toren: 87 Meter
Verdiepingen toren: 23
Ingebruikname: 2010
Oppervlakte: ca. 75.000 m²
Werknemers: ca. 2.400

zondag 26 augustus 2007

Online kantoor

Gratis programma's om uw virtueel kantoor on-line te beheren!

Interessant want overal waar een breedband internet verbinding is heb je de beschikking over uw gereedschappen en documenten. Online tools zorgen er voor dat je altijd over de meest recente versie van software of service beschikt. Helaas zijn het nog meestal beta-versies (onderhevig aan veranderingen). En de opslag van gegevens gebeurt ergens op het wereldwijde web, een spreiding van risico als eens een harde schijf crasht!

Welke ik momenteel gebruik zijn:



  • NETVIBES als buroblad met integratie van onderstaande programma's. Met Netvibes heb je dus een overzicht over to-do-lijstjes, contact-sheets, mail & agenda's, opslag en uw fotocollectie.

  • GMAIL voor e-mail.

  • GOOGLE CALENDER, online agenda (goede integratie met Gmail).

  • BOX.NET voor on-line opslag (gratis 1Gb).

  • FLICKR voor foto's.

  • STAROFFICE 8 voor tekstverwerking & rekenblad (niet echt on-line maar de beste vervanging voor Microsoft Office & gratis te downloaden bij Google-pack).

  • GOOGLE PAGE CREATOR, een on-line tool om simpele webpagina's te creeëren.


Andere "web-based applications" die er wel interessant uit zien van 37signals.com:

  • BASECAMP, voor projectteams: een centrale plek op het internet waar de communicatie en archivering plaats vindt rondom een project. Basecamp houdt opmerkingen, suggesties, todo-lijsten, deadlines & discussies bij en je kunt er ook samen schrijven aan stukken.

  • BACKPACK, een gereedschap voor persoonlijke organisatie: lijstjes maken, notities verzamelen, beelden groeperen

vrijdag 24 augustus 2007

Camouflage architectuur


Nathan Coley - Camouflage Kerk - 2006 Santiago de Compostela

Zijn Camouflage kunstwerken zijn gebaseerd op de "Dazzle painting" technieken die ze in W.O.I gebruikten om schepen te camoufleren voor torpedo-aanvallen van duikboten.

woensdag 22 augustus 2007

Stichting Punt en Komma


Koen & Ariane zijn verhuisd van Gent (Voskeslaan) naar Belfast (St Georges Harbour). Hun Ierse avonturen zijn te lezen op de blog http://www.stichtingpuntenkomma.be/

dinsdag 21 augustus 2007

Andreas Gursky

Andreas Gursky - 99 Cent II Diptychon, 1999, c-print, 81x133 inches


Andreas Gursky - Chicago board of trade II, 1999, c-print, 73x95 inches

Andreas Gursky - Siemens, karlsruhe, 1991, c-print, 69x81 inches


Andreas Gursky, leerling van Bernd & Hilla Becher. Hij publiceert tien foto’s per jaar in een oplage van zes. De foto "99 Cent II Diptychon" werd in in februari 2007 geveild in Sotheby's voor 3,3 miljoen dollar en is het hoogste bedrag ooit voor een foto betaald. Meer lezen op http://d-sites.net/nederlands/gursky.htm

Daft Punk goes architecture

Het Finse architectenburo NOW OFFICE bezingen hun voorbeelden:
http://www.myspace.com/now001


TEACHERS:
gordon bunshaft, toyo ito, kevin roche, nishizawa/sejima, peter cook, kenzo tange, reima pietilä, jaques herzog, bob venturi, marcel breuer, aldo rossi, peter celsing...
rem koolhaas in the house
mies van der rohe in the house
cedric price in the house
NOW office in the house

superstudio, archizoom, oscar niemeyer, philipp oswalt, le corbusier, jörn utzon, alvar aalto, adolf loos, sir norman foster, hugh ferris, ove arup, yves klein...
eero saarinen in the house
cecil balmond in the house
leonidov in the house
NOW office in the house

zondag 19 augustus 2007

Olafur Eliasson "Your House"




Olafur Eliasson heeft een kunstobjekt gemaakt voor het MOMA in New York. Het boek 'Your House' bestaat uit 454 bladzijden van 27,3x43x10,7 cm. Met eens speciale laser-uitsnijmethode heeft de firma Kremo het huis van Eliasson op schaal 1/85 nagemaakt in een soort negatieve maquette. Impressionant!

zaterdag 18 augustus 2007

uitbreiding Sint-Lucas Gent


Xaveer De Geyter - 'Construction Art School St-Lucas Ghent' Ontwerp:2002
Uitbreiding met nieuwe glazeniers-, pottenbakkers- en textielontwerpersateliers.




Op straatniveau zijn een aantal amorfe epoxyhars structuren ingegoten in de beton. Deze stenen zijn geproduceerd door Nu-architectuuratelier

Stadtlounge St. Gallen


Pipilotti Rist & Carlos Martinez architectenbureau hebben in 2005 in St.Gallen (Zwitserland) een "stadtlounge" gecreëerd. Met een rode vloerbekleding hebben ze alles bekleed en ingepakt. De bedoeling was om een 'publieke woonkamer' te maken tussen de hoogbouw in het financiële centrum van de stad.

woensdag 15 augustus 2007

dinsdag 14 augustus 2007

Scherm uit beton

Meer info op Innovationlab

Bruder Klaus veldkapel - Zumthor

Het ontwerp is van Peter Zumthor en werd uitgevoerd door lokale boeren in de Eifel streek in Duitsland. De techniek die gebruikt is om de kapel te bouwen wordt door Zumthor "rammed concrete" genoemd. Lange boomstammen worden als verloren bekisting gebruikt (tentvormig met een gat bovenaan). Het beton is gegoten in verschillende lagen: 25cm per dag gedurende 24dagen. Wanneer het uitgehard is wordt de binnenzijde uitgebrand. Meer foto's zijn te zien op Thomas Mayer Archive.


maandag 13 augustus 2007

Christo's Mastaba-project


Christo en echtgenote Jeanne-Claude gaan het mastaba-project verwezelijken in Abu Dhabi. Het ontwerp dateert al van 40 jaar geleden, maar kwam nooit eerder tot realisatie, onder meer vanwege de oorlog tussen Iran en Irak. Het kunstwerk is geïnspireerd op de oude Egyptische grafmonumenten, Mastaba's. De nieuwe Mastaba van Christo bestaat uit ruim 390.000 horizontaal gestapelde olievaten en wordt meer dan 150 meter hoog, 225 meter diep en zo'n 300 meter breed.


zondag 12 augustus 2007

Chinese Auto

Nu we het toch over chinese producten hebben: de Brilliance BS6 Sedan is niet door de ADAC-crash-test geraakt... Een botsing bij 60km/h is ronduit catastrofaal... Meer is te lezen op Autoblog.nl

zaterdag 11 augustus 2007

Chinese iPhone

Chinezen copiëren graag, maar dat wist u al. Meizu zou werken aan een iPhone-kloon (miniOne of M8) die veel verbeteringen biedt voor een veel lagere prijs. Meer info op Tweakers.net

donderdag 9 augustus 2007

Dual Music Player

Een nieuwigheid in MP3-land. De DMP (Dual Music Player): een MP3 & CD-speler in zakformaat! Hiermee kan je cd's direct rippen naar uw mp3-speler. Meer info op Yanko

Mime


Nathalie Imbruglia - Torn

Axl Peleman - Dagget Wet

woensdag 8 augustus 2007

Explosies - Sarah Pickering

Sarah Pickering - Fuel Air Explosion, 2005

Sarah Pickering - Landmine, 2005

Sarah Pickering - Fire Burst, 2004


Sarah Pickering - Ground Burst No1, 2004

Er is toch wel iets 'unheimlich' aan deze foto's: rustige Engelse landschappen die brutaal verstoord worden door explosies. Meer is te zien op http://www.sarahpickering.co.uk/


dinsdag 7 augustus 2007

MELT!-festival




In het het voormalig Oost-Duitse Gräfenhainichen (130 kilometer ten zuidwesten van Berlijn) vond het Melt! Festival plaats van 13-15 juli 2007. Op een schiereiland bij het stadje Gräfenhainichen ligt Ferropolis, ‘Stadt aus Eisen’, het terrein van een oude bruinkoolfabriek. Tot 1991 heeft de fabriek dienst gedaan als energiebedrijf, en werd met enorme baggermachines het stuwmeer afgegraven. Nu is er het Melt!-festival waar vooral electronische artiesten optreden. Het levert indrukwekkende beelden op!

Hans Wilschut - fotograaf

Hans Wilschut - 'Order', Rotterdam [NL] 2006, 150-124 cm


Hans Wilschut - ‘Roundabout II’, Las Vegas [USA] 2003, 223-92,4 cm

Hans Wilschut - 'Palm Jumeira', Dubai [U.A.E.] 2006, 225-107 cm



maandag 6 augustus 2007

URBAN FICTION

Xing Danwen - Urban Fiction image 23, 2005 (212.5 x 170 cm)(detail)




Xing Danwen - Urban Fiction image 23, 2005 (215.3 x 170 cm) (detail)


Xing Danwen neemt foto's van maquettes van geplande vastgoed projecten in China. Daarop maakt ze miniscule digitale manipulaties waarin ze zichzelf voorstelt in verschillende personages. De collages die hieruit ontstaan zijn speels en vervagen de lijn tussen fictie en realiteit.
Meer werken van haar zijn te vinden op http://www.danwen.com/works/uf/index.html

zondag 5 augustus 2007

Foto's reis naar Venetië & Kroatië

Cityscape




Arne Quinze - Cityscape

Arne Quinze maakt een kunstwerk op een braakliggend terrein langs de Guldenvlieslaan te Brussel. Op 14 september moet de houten constructie van 18m hoog en 40m lang er staan.

Dit project kun je het best vergelijken met de houten constructie "Uchronia" die hij en Jan Kriekels gemaakt hebben voor het event 'Burning Man' in Nevada.